Николић: Већ подељено 10.000 ваучера за одмор у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 10:34

Николић: Већ подељено 10.000 ваучера за одмор у Србији

Подела ваучера за субвенционисани одмор у Србији почела је јутрос у поштама широм наше земље, а како је за Танјуг изјавила директорка Функције услуга у Пошти Србије Бојана Николић већ је подељено више од 10.000 ваучера, од чега се скоро половина односи на пензионере. Фото: Танјуг/Општина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Чајетина/Марко Чушин Према њеним речима, право на ваучере имају имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства и студенти.
Корисници могу бити и лица старија од 65 година која немају право на пензију.
У овом турнусу ће се, као и у претходна два, поделити 100.000 ваучера вредних по 5.000 динара.
У првој подели у јануару ваучери су подељени за дан и по, а у другој, у мају, за само један дан, а како је истакла наша саговорница, судећи по јутру и поштама пуним грађана који се пријављују за очекивати је да се и најновија тура подели брзо.
„Када долазе да се пријаве, заинтересовани би требало да, осим личне карте или пасоша, понесу потврду о резервацији смештаја који желе да користе, као и пријаву. Апелујемо да грађани попуне пријаву унапред како би пријављивање ишло брже и једноставније а образац пријаве се може наћи на сајту Поште Србије и Министарства туризма и омладине“, појаснила је Николић.
Када је реч о процедури након пријављивања, навела је да се пријава у пошти обрађује и грађанима путем поштанске доставе на кућну адресу шаље вредносни чек или ваучер са којим они одлазе на одмор у смештај који су изабрали.
Саговорница Танјуга наводи да су анализе претходних пријава показале да су пензионери убедљиво најчешћи корисници ваучера, а да се у претходном турнусу појавио и нешто већи проценат запослених.
Што се тиче дестинација за које се грађани опредељују најзаступљеније су бање, а на другом месту су планински центри.
Danas pretežno sunčano i toplo, najviša temperatura od 29 do 32 stepena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Николић: Већ подељено 10.000 ваучера за одмор у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.