1 od 5 miliona: Vučić skraćivanjem mandata Vlade priznao da je pokrao izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 16:23

1 od 5 miliona: Vučić skraćivanjem mandata Vlade priznao da je pokrao izbore

Skraćivanjem mandata Vlade čiji članovi još nisu ni izabrani i najavom prevremenih parlamentarnih izbora, Aleksandar Vučić je priznao da je pokrao poslednje izbore, saopštio je pokret 1 od 5 miliona.

Iz tog pokreta su naveli da je Vučić priznao da parlamentarna većina "zasnovana na lopovluku" teško da će moći i polovinu mandata da izgura.

"Svestan je Vučić da se preigrao u lopovluku, te da prepravljanje zapisnika, glasanje sa falsifikovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ličnom kartom na više biračkih mesta, sačekuše ispred birališta i druge njegove metode, ovaj put nije uspeo da sakrije od međunarodne zajednice. Svestan je da sada ceo svet, a ne samo Srbija, zna da je on lopov", navodi sew u saopštrnju i dodaje da on zato i pokušava da najavom prevremenih izbora podiđe svima i sebi kupi vreme kako bi do 2022. godine smislio "kako ponovo da ukrade, a da ga ne uhvate".

Pokret 1 od 5 miliona smatra da je ovo Vučićevo priznanje jedinstvena prilika za opoziciju koja mora da se iskoristi odmah.

"Dok Vučić smišlja kako ponovo da se nekažnjen izvuče iz krađe, opozicija mora sebe da se osposobi kako bi osujetila njegov ponovni lopovluk. To znači da u najkraćem roku opozicione snage moraju da zbiju svoje redove, potisnu pojedinačne sujete i osnaže se međusobnom saradnjom", poručili su iz pokreta.

Oni su rekli i da je za kontrolu izbora potrebno između 42.000 i 50.000 kontrolora – da kontrolišu ne samo biračka mesta, već i prostor oko biračkih mesta gde se kupuju glasovi, ljudi ucenjuju i love spiskovima.

"To možemo da postignemo samo svi zajedno. Od kuknjave nema ništa. Moraju se zasukati rukavi i spremiti brana Vučićevom lopovluku. Opozicija to duguje pokradenom narodu Srbije", naveli su iz 1 od 5 miliona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.