Две особе погинуле због ледене олује у Тексасу, отказано више од 1.700 летова

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 11:31

Две особе погинуле због ледене олује у Тексасу, отказано више од 1.700 летова

Више од 1.700 летова је отказано или одложено у Тексасу, а најмање две особе су погинуле на путевима у тој америчкој савезној држави због ледене олује и лошег времена, саопштили су локални званичници. Фото: Танјуг/Smiley N. Pool/The Dallas Morning News via AP Више од 1.000 летова је отказано на главном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << америчком аеродромском чворишту међународном аеродрому DWF у Даласу, док је ародром Саутвест ерлајнс у том граду отказао више од 560 летова, а одложио око 350, преноси Ројтерс.
Локалним властима су пријављении и проблеми са снабдевањем електричном енергијом, а око 7.000 корисника је пријавило потпуни нестанак струје, саопштио је гувернер Тексаса.
Додаје да су лед на далеководима или оборено дрвеће, изазвали нестанак, а не смањење рада на погонима за производњу електричне енергије. У саобраћајној несрећи изазваној поледицом у Тексасу, погинуле су најмање две особе, а две су тешко повређена, укључујуц́и укључујући једну која је била прикљештена испод камиона, саопштиле су локалне власти.
Метеоролошка служба издала је упозорење на ледену олују за велики део Тексаса и делове југоисточне Оклахоме.
Зимско временско упозорење је на снази у већем делу Арканзаса и Тенесија и у већем делу Кентакија, Западне Вирџиније и јужних делова Индијане и Охаја.
Метеоролози упозоравају на нове таласе снежних падавина, које се очекују данас
Школе и факултети у Тексасу, Оклахоми и Арканзасу биће затворене су од јуче, а ученици су прешли на онлајн наставу.
Bela kuća: Blinken će u Kini razgovarati o ratu u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две особе погинуле због ледене олује у Тексасу, отказано више од 1.700 летова се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.