Звук звона за први дан школе: До сада уложено 1.7 милијарди динара у школство у Војводини

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 12:52

Звук звона за први дан школе: До сада уложено 1.7 милијарди динара у школство у Војводини

Прошло је скоро три месеца откако се последњи пут зачуло школско звоно. Ђаци су уживали у безбрижности летњег распуста и сада спремно улазе у нову школску 2023/2024. годину. Ученици основних и средњих школа у Војводини данас се враћају у своје школске клупе, а према плану и програму >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прва и друга недеља рада биће другачија него ранијих година. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Битно је нагласити да су готово све општине на територији Аутономне покрајине Војводине, обезбедиле бесплатне уџбенике за ђаке прваке, али и друге разреде основних школа.
Такође треба напоменути да су све школе које су оштећене током невремена које је погодило Војводину претходних месеци добиле средства из Покрајинског буџета у вредности од 219 милион динара, како би данас реновиране дочекале ученике. А додатно током прошле недеље обезбеђено је још 181 милион динара за санацију и реконструкцију школских објеката у Војводини.
Покрајинска влада је текућој години уложила око 1,7 милијарди динара у школске зграде.
На основу Правилника и календара за основне и средње школе на територији Аутономне покрајине Војводине распуст ће ове школске године почети 25-ог децембра и трајаће до 15-ог јануара 2024. године.
Поводом првог дана школе потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш упутио је честитку ђацима и просветним радницима поводом почетка школске 2023/2024. године.
Solidarnost i poštovanje – prioriteti u novoj školskoj godini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звук звона за први дан школе: До сада уложено 1.7 милијарди динара у школство у Војводини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.