Компанија Најк ће отпустити више од 1.600 људи, жели да смањи трошкове

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 11:11

Компанија Најк ће отпустити више од 1.600 људи, жели да смањи трошкове

Амерички произвођач спортске опреме Најк планира да отпусти два одсто своје глобалне радне снаге, односно више од 1.600 људи, како би смањио трошкове, објавио је Волстрит џорнал (WSJ). Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Wong Прва фаза отказа ће, према интерним информацијама запослених, почети данас, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а друга фаза ће бити завршена до краја текућег квартала, преноси Ројтерс.
Не очекује се да ће отпуштања утицати на запослене у продавницама Најк, дистрибутивним центрима или на особље у тиму за иновације.
Фирма ће искористити своје ресурсе да повећа улагања у сегменте као што су опрема за трчање, женска одећа или бренд Џордан, навео је извршни директор Најка Џон Донахју у допису запосленима.
Најк је у децембру смањио своја очекивања годишњег прихода и покренуо план уштеде којим компанија треба да смањи трошкове за две милијарде долара.
Evropski i američki berzanski indeksi u porastu, cena zlata iznad 2.000 dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија Најк ће отпустити више од 1.600 људи, жели да смањи трошкове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.