Отворена изложба „Савка Суботић – Мајка свога рода“ у Градској библиотеци – изложба ће бити отворена за посетиоце до 1. јуна (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 14:34

Отворена изложба „Савка Суботић – Мајка свога рода“ у Градској библиотеци – изложба ће бити отворена за посетиоце до 1. јуна (ФОТО)

Данас, 11. марта, са почетком у 12.00 часова је отворена изложба „Савка Суботић – Мајка свога рода“ у Градској библиотеци. Фото: Градске инфо Изложбу је отворио Драган Алексић, заменик начелника градске управе за културу. Изложба ће бити отворена за посетиоце скоро три месеца, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до 1. јуна.
Фото: Градске инфо О изложби Мултимедијална изложба под називом „Савка Суботић – Мајка свога рода“ посвећена је Савки Суботић – Новосађанки која се истицала у свом добротворном раду и која је основала Прву женску задругу. Изложба посвећена овој новосадској хеороини организовала је Градска библиотека у сарадњи са Музејом Војводине и продукцијском кућом „In Vivo“.
Циљ изложбе је 190 година од рођења Савке Суботић.
Аутори изложбе су: Драгана Дробац Милошевић, Душанка Марковић и Мирјана Грдинић.
Изложба је отворена у холу и фонду Градске библиотеке. У фонду се налазе видео бимови који ће бити изложени неколико наредних дана, од 11. до 15. марта, а излогу Градске библиотеке биће постављени до 1. јуна.
На панелима су доступни и QR кодови које ће се приликом скенирања, понудити више података о самој изложби.
На изложби је присуствовао велики број грађана, а присутнима су се обратили и директор Градске библиотеке Александар Јокановић, заменик начелника Градске управе Драган Алексић као и помоћник директора Градске библиотеке Драгана Дробац Милошевић.
 
Autorsko vođenje i predavanje „Magija rimskog stakla“ u Muzeju Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Отворена изложба „Савка Суботић – Мајка свога рода“ у Градској библиотеци – изложба ће бити отворена за посетиоце до 1. јуна (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.