САД шаљу 1.500 војника у Ирак и Сирију

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 17:45

САД шаљу 1.500 војника у Ирак и Сирију

САД ће послати 1.500 војника у Ирак и Сирију, како би се борили против припадника Исламске државе (ИСИЛ), што је највећи број који ће снаге на ром подручју распоредити од 2008. године. Фото: Танјуг/Jae C. Hong Војници, сви припадници Националне гарде из њу Џерсија, прво ће кренути у Форт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Блис у Тексасу на обуку пре него што оду на Блиски исток, преноси Си-Би-Ес.
Ово се дешава док су снаге које се супротстављају САД у Ираку и Сирији гађале америчке базе најмање 130 пута од почетка рата у Гази.
Влада Сирије сматра америчке снаге “окупаторском“ силом, а ирачки премијер Мохамед Шија ал Судани рекао је прошле недеље да жели “брзи“ одлазак америчких снага, наводи Ал џазира.
Hebestrajt: Šolc ne putuje u Davos, ali će Nemačka imati svoje predstavnike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД шаљу 1.500 војника у Ирак и Сирију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.