УН: 1,5 милиона становника Газе расељено, објекти су претрпани

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Nov.2023, 10:13

УН: 1,5 милиона становника Газе расељено, објекти су претрпани

Готово 1,5 милиона људи у Појасу Газе је интерно расељено, а од њих се више од 710.000 налази у објектима које води Агенција УН за палестинске избеглице, саопштила је Канцеларија УН за координацију хуманитарних послова. Фото: WikimediaComonns/USAID U.S. Agency for International Development Канцеларија УН истиче >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да претрпаност склоништа изазива „озбиљне ризике по здравље и заштиту“, а оставља последице и по ментално здравље, преноси ББЦ.
Такође, наводи се да оштећење водоводне и санитарне инфраструктуре повећава ризике по јавно здравље. Око 530.000 људи налази се у склоништима на 92 локације на југу Газе, а склоништа су претрпана и не могу да приме нове расељене, па многи од њих спавају на улицама у близини објеката.
Око 160.000 људи смештено је у објектима у граду Гази и северном делу Појаса Газе, али та агенција наводи да више није у могућности да им пружа помоћ јер нема тачне информације о потребама расељених нити о условима у којима бораве.
Израел је у оквиру операције против палестинског милитантног покрета Хамас позвао становнике северног дела Појаса Газе да се евакуишу у јужни део те паелстинске енклаве.
Zelenski priznao da rat između Izraela i Hamasa utiče na rat u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН: 1,5 милиона становника Газе расељено, објекти су претрпани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.