Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Avg.2023, 16:31

Немачка производња у јуну месечно пала за 1,5 одсто

Немачка производња је у јуну месечно пала за 1,5 одсто, саопштио је данас немачки Савезни завод за стаистику – Дестатис. Фото: Screenshot/Haitiangermany.com Ово је велики пад који је знатно већи од мајског када је износио 0,1 одсто, а тржишта су у јулу очекивала мањи месечни пад производње од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 0,5 одсто.
Ауто-индустрија је пала за 3,5 одсто, као и грађевинарство – за 2,8 одсто, док је производња у фармацеутској индустрији нагло порасла за 7,9 одсто, опоравивши се тако од мајског пада од 13,3 одсто, наводи агенција се седиштем у Висбадену.
Индустријска производња – производња без енергетике и грађевинарства – пала је за месечно 1,3 одсто, а годишње за 1,7 одсто.
У целини, производња капиталних добара је месечно пала за 3,9 одсто, док је производња робе широке потрошње порасла за 1,8 одсто, а репроматеријала за 0,4 одсто.
Predavanje i projekcija filma „O cipovki“, u Muzeju Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка производња у јуну месечно пала за 1,5 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.