Мали: На ЕКСПУ радови изнад земље почињу на пролеће, сачуваћемо Халу 1 БГ сајма

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2024, 11:16

Мали: На ЕКСПУ радови изнад земље почињу на пролеће, сачуваћемо Халу 1 БГ сајма

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас говорећи о изградњи објеката за специјализовану изложбу ЕКСПО 2027, на представљању програма “Скок у будућност – Србија ЕКСПО 2027”, да ће се тај комплекс простирати на 250 хектара, да су припремни радови почели у јулу прошле године, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а да се на пролеће очекују радови изнад земље. Фото: Танјуг/Раде Прелић “Тамо доводимо водоводну и канализациону мрежу, трафостанице, градимо нову петљу, 10 км булевара и путева и све то мора да буде готово до 1. децембра 2026. године”, рекао је он и навео да ће бити сајамки комплекс, заједно са комплексом ЕКСПО 2027, резиденцијални комплекс са 1.500 станова који ће бити изграђени, нови Акватик центар за водене спортове и нови Национални стадион.
Објаснио је да ће сајам простирати на 25 хектара, да ће више од 100 земаља учестовати на тој манифестацији и да ће доћи око три милиона посетилаца. Навео је да ће Национални стадион, бити право ремек дело са 52.000 седишта и да ће бити готов до краја 2026 године. “Градимо 1.500 станова, тамо ће моћи да живи 3.500 људи и имаће око 160.000 квадрата. Градимо Акватик центар на 10 хектара”, истакао је он. Говорећи о томе шта је већ урађено рекао је да насуто више од 200.000 кубика камена и 128. 000 кубика песка, те да се већ виде обриси новог града.
“На пролеће крећу радови изнад земље” рекао је он и истакао да се ради и на изградњи Београдског метроа и да ће до 2030. бити готове две линије.
Навео је да иако је Прокоп отворен, радови на овој железничкој станици се настављају и гради се велики пословни парк са осам пословних зграда а у једној од њих биће Београдска берза, затим Комисија за хартије од вредности, Централни регистар за хартије од вредности.
Према његовим речима, Београд ће добити нову железничку станицу на Новом Београду. “Она ће бити повезана са Београдском аутобуском станицом и да не буде никакве дилеме, Београдска аутобуска станица биће у функцији већ у наредних неколико месеци а градимо нову станичну зграду, и до краја 2026. и овај велики инфраструктурни пројекат биће готов”, рекао је Мали.
Додао је да се гради нови тунел код Економског факултета и навео да ће и локација садашњег Београдског сајма добити нови изглед. “Хала 1 биће сачувана и постаће епицентар културе и тамо ћемо направити три оперске хале, биће место за балетске и оперске трупе”, истакао је Мали.
Srbiji je potreban novi talas optimizma: Ministar Vučević o projektu „Skok u budućnost“- Uticaće na kvalitet života svih

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: На ЕКСПУ радови изнад земље почињу на пролеће, сачуваћемо Халу 1 БГ сајма се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.