Шмигаљ: Украјина очекује још 1,4 милијарде евра од Немачке за побољшање ПВО

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Okt.2023, 18:06

Шмигаљ: Украјина очекује још 1,4 милијарде евра од Немачке за побољшање ПВО

Украјина очекује да ће јој Немачка обезбедити додатних 1,4 милијарде евра како би побољшала своју противваздушну одбрану и помогла јој да преброди другу зиму у рату са Русијом, изјавио је данас украјински премијер Денис Шмигаљ. Фото: Wikimedia Commons/KMU „Немачка припрема пакет зимске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи вредан 1,4 милијарде евра за Украјину, укључујући опрему за противваздушну одбрану“, рекао је Шмигаљ на платформи X (Твитер), пренео је Ројтерс.
Кијев тражи од западних партнера додатне системе противваздушне одбране, из страха да Москва планира да повећа број ваздушних удара на енергетске објекте током зимске грејне сезоне, навела је агенција.
Borelj: Predugo smo odbacivali palestinsko pitanje, kao da ne postoji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шмигаљ: Украјина очекује још 1,4 милијарде евра од Немачке за побољшање ПВО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.