Малим предузећима за набавку опреме 1,4 милијарде динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 11:53

Малим предузећима за набавку опреме 1,4 милијарде динара

Влада Србије је донела Уредбу о утврђивању програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2023. години, објавило је Министарство привреде и навело да средства за реализацију овог програма обезбеђена из републичког буџета заједно са средствима из претприступних фондова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европске уније, ИПА 19, износе око 1,4 милијарде динара. Фото: Градске инфо Јавни позив за учешће банака и лизинг компанија биће расписан следеће седмице, а за учешће фирми половином јула 2023. године.
По овом позиву, фирме могу добити бесповратних средстава до 25 одсто од нето вредности набавке производне опреме а одобрена помоћ не може бити мања од 500.000 динара ни већа од пет милиона динара. Минимална сопствена средства фирме која подноси захтев износе пет одсто од укупне нето вредности опреме која се набавља, док ће остатак бити обезбеђен из кредита пословне банке или финансијског лизинга.
IFO: Evropski ekonomisti kritikuju američki Zakon o smanjenju inflacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Малим предузећима за набавку опреме 1,4 милијарде динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.