Макс Ферстапен победио у трци Формуле 1 у Мексику

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 09:46

Макс Ферстапен победио у трци Формуле 1 у Мексику

Холанђанин Макс Ферстапен победио је синоћ у трци за Велику награду Мексика у Формули 1. Фото: Танјуг/AP Photo/Marco Ugarte Возач Ред Була стигао је до 16. победе у сезони и укупно 51. у каријери, и тако се изједначио са Аленом Простом у броју победа.
Друго место освојио је Британац Луис >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Хамилтон у болиду Мерцедеса, док је трећи завршио Шарл Леклер у болиду Ферарија.
Четврти је био Карлос Сајнц из Ферарија, док је пето место припало Ланду Норису из Мекларена.
Бодове су још освојили Џорџ Расел, Данијел Рикардо, Оскар Пјастри, Александер Албон и Естебан Окон.
Трку у Мексико Ситију обележио је прво инцидент на старту, у којем је после маневра Серхио Перес остао без пласмана, док је возач Хаса, Кевин Магнусен, доживео инцидент који је потом довео до прекида трке на око 20 минута. Ферстапен у генералном поретку има 491 бод, испред Переса са 240 и Хамилтона са 219.
Када је реч о тимовима, на првом месту је Ред Булл Рацинг Хонда РБПТ са 731 бодом, други је Мерцедес са 371, испред Ферарија са 349 поена.
Наредна трка вози се следеће недеље у Сао Паулу за Велику награду Бразила.
Nikola Jokić vodio Denver do ubedljive pobede nad Oklahomom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макс Ферстапен победио у трци Формуле 1 у Мексику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.