Уговорено 1.300 пројеката у пољопривреди вредности скоро 50 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2023, 14:55

Уговорено 1.300 пројеката у пољопривреди вредности скоро 50 милиона евра

Наредне године за пројекат Конкурентне пољопривреде Србије биће издвојено 100 милиона евра, најављено је данас на обуци корисника Првог јавног позива у Новом Саду. Фото: Pixabay Према речима координатора Конкурентне пољопривреде Србије, Милана Стевановића, уговорено је 1.300 пројеката >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вредности скоро 50 милиона евра.
„Од марта прошле године до септембра ове године, 45 милиона евра инвестиција је финансирано у секторима воћарства, повртарства, пчеларства. За први позив, 2.222 апликанта, а 873 уговора. За други позив, 1.340 пријава, а 525 уговора“, казао је Стевановић.
Добитница средстава, Сања Кузмановић, додала је да је одобрена само трећина пријава за субвенције, која је за индивидуалне пословне планове износила од 20 до 50 хиљада евра, односно за агрегаторе од 24 до 400 хиљада евра.
„Од 2015. конкуришемо на више нивоа, тако да нам субвенције значе за унапређење производње. Као органски произвођач, женско и млад пољопривредник, увек имамо више бодова у односу на остале, а свака подршка је добродошла“, рекла је Кузмановић.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Светском банком покренуло је 2021. године нови модел финансирања пољопривредника, познат као 50:40:10, где је кориснику потребно само 10 одсто сопствених средстава да испуни циљ.
Основни циљ пројекта је да пољопривредницима пружи нова знања и механизацију да би били конкурентнији на тржишту, а расписан је и трећи јавни позив.
 
Sutra sajam zapošljavanja u Surčinu, traži se 400 radnika

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Уговорено 1.300 пројеката у пољопривреди вредности скоро 50 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.