Ферштапен освојио пол позицију за ВН Канаде у Формули 1 на стази у Монтреалу

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 08:46

Ферштапен освојио пол позицију за ВН Канаде у Формули 1 на стази у Монтреалу

Возач Ред Була Макс Ферштапен освојио је пол позицију за трку ВН Канаде у Формули 1 у Монтреалу. Фото: Танјуг/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP Холанђанин, двоструки узастопни првак и лидер у шампионату, био је доминантан са временом 1:25.858, освојио је 25. пол у каријери, а притом није ни форсирао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због кише.
Иза њега пласирали су се возач Хаса Немац Нико Хулкенберг, а треће место заузео је шпански ветеран Фернандо Алонсо из Астон Мартина.
Иза њих су се пласирали Луис Хамилтон и Џорџ Расел из Мерцедеса, па Естебан Окон (Алпина), Ландо Норис (Мекларен), Карлос Саинс јуниор (Ферари), Оскар Пијастри (Мекларен) и Алекс Албон (Вилијамс).
Шарл Леклер из Ферарија кренуће тек 11, а други возач Ред Була Серхио Перез са 12. места.
Трка у Монтреалу вози се у недељу од 20 сати.
Englez Pouson sudi meč Bugarska – Srbija

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ферштапен освојио пол позицију за ВН Канаде у Формули 1 на стази у Монтреалу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.