Симић: Од 1. јуна своје право на опстанак бранићемо се „свим могућим средствима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 13:08

Симић: Од 1. јуна своје право на опстанак бранићемо се „свим могућим средствима“

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је данас да, уколико насиље и репресија коју режим у Приштини спроводи на Србима на КиМ не престану до 1. јуна, Срби ће бити принуђени да своје „право на останак и опстанак бране свим могућим средствима“. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његовим речима, Срби на КиМ желе мир – они нису ни авантуристи ни екстремисти, али угрожена су им елементарна људска права јер су непрекидно изложени различитим облицима насиља и репресије.
Симић је у изјави за ТВ Прва нагласио да је за Србе неприхватљиво то што је режим премијера приштинских институције Аљбина Куртија у петак поставио свог градоначелника у северном делу Косовске Мировице, док је на згради општине истакнута албанска застава. „Био је то изузетно тежак дан за Србе на северу КиМ, а сраман дан за међународну заједницу која је дозволила да званична Приштина репресијом и насиљем над Србима настави окупацију Севера“, рекао је Симић и указао да су албански представници јуче демонстрирали колико им је стало до суживота са Србима.
Како каже Симић, то је наставак серије провокација с циљем да се изазове реакција српског народа.
„Српска листа је надљудским напорима утицала на грађане да не наседну на провокације Куртија, али стрпљење је заиста исцрпљено“, рекао је Симић.
Он је поновио да грађани траже реакцију јер неће да трпе терор, а 1. јун као рок који је дат режиму у Приштини није тек тако одређен, јер до тада има довољно времена да представници Квинте и међународне заједнице утичу на Приштину да престане са овим малтретирањем и промени начин понашана према српском народу. „Сваки народ у 21. веку има право да живи живот достојан човека“, рекао је Симић и позвао све Србе на јединство у одбрани спрског народа на КиМ.
Drecun: Bezbednosna situacija na KiM na granici preko koje dolazi do sukoba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Симић: Од 1. јуна своје право на опстанак бранићемо се „свим могућим средствима“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.