Српска листа: Дајемо рок до 1. јуна Куртију, у супротном следи одлучан одговор

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 13:16

Српска листа: Дајемо рок до 1. јуна Куртију, у супротном следи одлучан одговор

Предствници Српске листе дали су рок до 1. јуна приштинском премијеру Аљбину Куртију да „престане са репресијом над српским народом на КиМ“ уз поруку да ће, уколико се ове или сличне акције наставе, уследити одлучан одговор српског народа. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Потпредседник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српске листе Игор Симић изјавио је на конференцији за новинаре након полагања заклетве градоначелника Северне Митровице и истицања заставе тзв. Косова на згради општине, да је искључиво залагањем Српске листе, председника Србије Александра Вучића и српског народа, као и надљудским напорима сачуван мир.
„Успели смо да сачувамо мир и да обуздамо народ да не реагује на провокације које долазе од антисрпског режима Аљбина Куртија“, рекао је Симић.
Истакао је да је стрпљењу дошао крај, а Куртију дао рок до 1. јуна да „престане са репресијом над српским народом на просторима КиМ“. „Да престане са некаквим отимањем српске земље коју он подводи под лажну експропријацију. Да престане са шиканирањем српских грађана, хапшењем прикривеним неким лажним оптужницама на којима се налазе Срби. Да престане са прогоном, застрашивањм и нападима на Србе. Да престане са притварањем Срба, јер се и дан данас широм казамата на простору КиМ налазе Срби без икаквог доказа за кривицу или за оно што им се ставља на терет. Да престане са ускраћивањем основних и елементарних права српског народа, попут права на лечење, на образовање, права да попут свих другин народа у Европи у 21. веку имају право да бирају, да излазе на изборе и референдум што је Србима на КиМ било ускраћено“, истакао је Симић.
За крај је поручио да уколико се ове или сличне кације наставе, 1. јуна ће уследити одлучан одговор српског народа.
„Право да Срби остану и опстану на својим огњиштима бранићемо свим средствима“, закључио је Симић.
Посланици наставили рад расправом о владином извештају о безбедносној ситуацији

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска листа: Дајемо рок до 1. јуна Куртију, у супротном следи одлучан одговор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.