Време за 1. мај топло и у већини места без падавина

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 15:16

Време за 1. мај топло и у већини места без падавина

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Горан Михајловић изјавио је данас да ће време за 1. мај бити топло и у већини места без падавина, уз могућност краткотрајних пљускога на планинским пределима, док се 2. маја поподне очекују локални пљускови. Фото: Градске инфо „Други >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мај би западни део Војводине, запад и југозапад Србије имао услове за оне локалне пљускове и то пре свега поподне, оно што је добро је та температура која би била између 17 и 21 степен целзијуса“, рекао је Михајловић за Танјуг.
Од средине предстојеће седмице, према речима Михајловића, време ће бити променљиво и нестабилно до 10. маја, када се по информацијама Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) очекује стабилизација времена. „Више падавина на више места тако да би температура остала слична, степен два нижа, у среду, четвртак и петак. За викенд и почетак оне тамо седмице би и даље имали нестабилно време, а неку стабилизацију времена можемо најавити 10. маја“, навео је Михајловић за Танјуг.
Михајловић је рекао да ће температура у мају месецу бити мало виша у односу на просек, уз 10 до 13 кишних дана са падавинама које су уобичајене за овај месец. „Пљускови имају изузетно локални карактер, то су оне краткотрајне веће количине падавина на малом простору. Средње стање атмосфере, односно климатска карактеристика нашег подручја јесте управо променљиво, нестабилно време и честа појава пљускова“, закључио је Михајловић.
Sutra promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima, do 23 stepena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Време за 1. мај топло и у већини места без падавина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.