Бивши функционер ДС извођач радова на небезбедном градилишту на Лиману 1

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 15:04

Бивши функционер ДС извођач радова на небезбедном градилишту на Лиману 1

Како портал НС Уживо сазнаје, иза надоградње зграде и небезбедног градилишта на адреси Милке Гргурове 4-4ц на Лиману 1 стоји фирма Метход енергy ДОО Сремска Каменица, чији је власник Зоран Делић, бивши директор ЈКП Информатика у периоду од 2007-2013. године. Фото: НС уживо Зоран Делић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поред тога што је променио неколико партија, Новосађанима је највише остао у сећању као истакнути члан и бивши потпредседник ГО Демократске странке у Новом Саду.
Фото: PrtSc Новосађани га такође памте по бројним политичким трансферима али и аферама које су потресале тадашњу политичку сцену у Новом Саду. За време његовог мандата у Информатици, ово јавно-комунално предузеће је пропустило да тужи 520 људи који су се водили као мртви, али се доказало да су од тог броја њих 118 живи и здрави, али су пронашли начин да избегну плаћање својих обавеза.
Бивши директор овог предузећа Зоран Делић је тада изјавио да не верује да су такви спискови постојали и додао је да сумња да је било ко из Информатике био умешан у “превођење” живих у мртве. Будући да је просечан дуг по клијенту тада износио око 200.000 динара, штета која је причињена новосадском буџету износила је око 23 милиона динара.
Након што је смењен са функције директора ЈКП Информатика 2013. године, тадашњи председник Покрајинске владе Бојан Пајтић нашао му је ухлебљење на месту помоћника покрајинског секретара за инвестиције у енергетици.
Фото: НС уживо Фирма „Method energy“ Сремска Каменица је основана 27.10.2016. године, пар месеци након што је Демократска странка „срушена“ са власти у АПВ. Претежна делатност фирме је трговина електричном енергијом, а огранак фирме чији је такође заступник Зоран Делић се бави монтажом индустријских машина и опреме, као и изградњом стамбених и нестамбених зграда.
Да подсетимо, станари овог дела Лимана 1 су у мејловима нашој редакцији у пар наврата сугерисали на тешку ситуацију у којој се налазе. На фотографијама које смо добили се види унутрашњост зграде и станова у којима се изливала вода са крова. Такође, само градилиште делује поприлично небезбедно.
Портал НС уживо је такође контактирао члана МЗ Лиман Наташу Матијевић Која се налази у опозицији у односу на градску власт и која живи на поменутој адреси и која је изјавила да фирма „Method energy“ изврсно обавља свој посао, а да проблем станарима представља градилиште у оквиру пројекта Чиста Србија. Што се тиче самог цурења, Наташа је изјавила да је нормално да дође до цурења када се ради надоградња станова, да се проблеми дешавају, али да ће све бити санирано. Такође, члану МЗ Лиман Наташи Матијевић није јасно зашто се увек прво упире прст у инвеститора.
Tunel ispod Petrovaradinske tvrđave ponovo na usluzi Novosađanima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши функционер ДС извођач радова на небезбедном градилишту на Лиману 1 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.