ЕУ: Компанија Мета кажњена са 1,2 милијарди евра због преноса података корисника

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 13:06

ЕУ: Компанија Мета кажњена са 1,2 милијарди евра због преноса података корисника

Ирска Комисија за заштиту података (ДПЦ), главни регулатор приватности у ЕУ, казнио је данас компанију Мета, власника Фејсбука, са рекордних 1,2 милијарди евра због преноса података ЕУ корисника. Фото: Танјуг/AP Photo/Tony Avelar Мета је добила рок од пет месеци да обустави трансфер података >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЕУ корисника у САД, преноси Ројтерс.
Америчка компанија је саопштила да ће уложити жалбу на ову пресуду, за коју сматра да је „неправедна и непотребна“.
Мета је прошлог месеца изразила очекивање да ће нови споразум између ЕУ и САД, који регулише безбедан пренос података ЕУ корисника у САД, бити у потпуности примењен пре него што компанија престане са трансфером података. Претходна упозорења Мете да би због забране ЕУ могла да обустави Фејсбук се у случају споразума између ЕУ и САД неће обистинити, сматра британска егенција.
Оквирни споразум о заштити података између ЕУ и САД би могао да буде готов у јулу, али Мета је упозорила на могуће кашњење.
Nemačka želi da privuče kvalifikovane migrante iz Brazila da rade u sektoru nege

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: Компанија Мета кажњена са 1,2 милијарди евра због преноса података корисника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.