Мали: Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних места

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 16:36

Мали: Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних места

Влада Србије дала је на данашњој седници сагласност за закључивање нових уговора са шест привредних друштава о инвестиционим пројектима, чија је укупна вредност улагања већа од седам милијарди динара, што ће допринети отварању нових 1.180 радних места у Крагујевцу, Нишу, Крупњу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Суботици, Врању и Аранђеловцу, саопштило је Министарство привреде. Фото: Танјуг/Сава Радовановић На предлог Министарства привреде, дата је сагласност за закључивање уговора са компанијама Пуратос Београд, Yusei Maćinery, Jugotex Production, Пионир Београд, Pionir Beograd, Haix Oprema и Stublina HBB Group Аранђеловац. Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, који је по овлашћењу председнице Владе Ане Брнабић преузео овлашћења министра привреде до избора новог, рекао је да „Министарство привреде на овај начин наставља државну политику привлачења директних страних инвестиција, као и политику подршке домаћих инвестиција“.
„Добар је сигнал што инвеститори даље шире своје инвестиције, улажу у нове пројекте и на тај начин додатно запошљавају људе“, рекао је Мали.
Истакао је да ће на овај начин ће бити отворено 1.180 радних места у оквиру шест различитих компанија са којима ће бити закључен уговор. „Ми иначе вредно радимо на привлачењу инвеститора и отварању фабрика и то не само што тако запошљавамо људе, већ и доводимо најсавременију технологију и нашу привреду чинимо конкурентнијом“, навео је министар.
Све то ће, истиче, увећати наш БДП и економску снагу, а самим тим и обезбедити још бољи животни стандард нашим грађанима.
„Захваљујући таквој економској политици, успели смо да пребродимо претходних пар година светске кризе и да останемо у потпуности стабилни, задржавајући пуну запосленост“, рекао је потпредседник Владе.
Како се наводи, већ у септембру предстоји нови инвестициони циклус улагања у машине, опрему и производне погоне и запошљавање у општинама и градовима Србије.
Привредно друштво Пуратос Београд основано је 1996. године и у власништву је реномиране компаније Пуратос Гроуп из Белгије која се бави производњом прехрамбених производа.
Ова фирма планира да кроз пројекат опремања новог производног погона за производњу маргарина и других прашкастих производа у Крагујевцу до краја 2024. године уложи 3.295.042 евра и запосли 30 нових радника у том граду.
Инвестиција Yusei Maćinery односи се на отварање производног погона за ињекционо ливење и алуминизацију пластичних компоненти аутомобила у Нишу. У плану је да до краја 2026. године инвестира 20.750.000 евра и запосли 280 нових радника. Компанија Jugotex Production у општини Крупањ планира опремање производног погона намењеног производњи текстилних предмета. Инвестиционим пројектом до краја 2024. године запослиће 150 нових радника и инвестирати 2.556.000 евра.
Фирма Пионир је у власништву компаније Амасис доо Београд, која послује у области прехрамбене индустрије и поседује производне погоне у Суботици, Параћину и Прокупљу.
Један од водећих произвођача кондиторских производа на југу Европе и име које има традицију више од 100 година, до краја ове године инвестираће 2.610.000 евра у аутоматизацију термотехничких система у фабрици у Суботици у којој се и производи највећи део асортимана.
Хаиx Опрема планира успостављање производње обуће у Врању, а захваљујући томе биће инвестирано 2.805.510 евра и запослен 651 нови радник на неодређено време до краја 2025. године.
Поред наведених улагања у основна материјална средства у производном сектору, биће спроведена и реконструкција и доградње хотела „Шумадија“ у Аранђеловцу, чији је носилац привредно друштво Stublina HBB Group.
Како је планирано, до краја 2025. године, Stublina HBB Group запослиће у општини Аранђеловац 70 нових радника и инвестираће 30.000.000 евра, наведено је у саопштењу.
Bajnens: Bitkoin ponovo iznad 27.000 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних места се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.