1.158 NIŠKIH ZATVORENIKA: Odričemo se jednog obroka, dajte hranu najugroženijima!

Izvor: Kurir, 18.Maj.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1.158 NIŠKIH ZATVORENIKA: Odričemo se jednog obroka, dajte hranu najugroženijima!

Upravnik KP doma Aleksandar Grbović kaže da je grupa zatvorenika pokrenula inicijativu koju je zatim podržalo svih 1.158 osuđenika

NIŠ - Više od 1.100 zatvorenika niškog zatvora odreklo se jednog obroka, uz zahtev da se ta hrana prosledi stanovništvu ugroženom poplavama.

Reč je o zatvorenicima iz takozvanog "zatvorenog" dela zatvora, koji nisu mogli da pođu i lično pomognu u akciji spasavanja.

Upravnik KP doma Aleksandar Grbović, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je sa 150 zatvorenika i delom ljudstva do petka uveče na barikadama u Šapcu, kaže da je grupa zatvorenika pokrenula inicijativu koju je zatim podržalo svih 1.158 osuđenika.

"Oni su meni uputili pismo u kome piše da, pošto ne mogu ni na koji drugi način da pomognu, a imaju struju, vodu, suvu posteljinu,... njima ništa neće da bude ništa loše ako se odreknu tog jednog "suvog obroka", odnosno konzervirane hrane, ali traže od mene da tu hranu prosledim tamo gde je potrebna", kaže Grbović.

Inače, grupa od 150 zatvorenika iz "otvorenog dela", koji imaju pravo da vikend provedu van zatvora, odlučila je da to vreme iskoristi za pomoć područjima ugroženim poplavama. Sa njima je pošlo i 50 službenika KP zavoda.

(Južnevesti.com)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.