Израел упозорио 1,1 милион Палестинаца да се за 24 сата евакуишу на југ Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 07:16

Израел упозорио 1,1 милион Палестинаца да се за 24 сата евакуишу на југ Газе

Израелска војска (ИДФ) обавестила је Уједињене нације да би целокупно палестинско становништво севера Газе – око 1,1 милион људи – требало да се пресели у јужни део те области у року од 24 сата, саопштио је данас портпарол УН. Фото: Танјуг/AP/Mahmoud Illean
Упозорење ИДФ-а односи се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на особље Уједињених нација и оне који су смештени у објектима УН на северу Газе, преноси „Тајмс оф Израел“.
“Уједињене нације сматрају немогућим да се таква акција спроведе без разорних хуманитарних последица. УН снажно апелују да се свака таква наредба, ако буде потврђена, повуче како би се избегло оно што би могло од трагедије да прерасте у катастрофалну ситуацију“, наводи портпарол УН.
Он је додао да су упозорење тимовима УН на терену доставили њихови официри за везу у ИДФ-у.
Израел је већ искључио доток воде, струје и гаса у Појас Газе, а ново упозорење ИДФ-а могла би да укаже на то да је израелска војска спремна за копнену инвазију, наводи Тајмс оф Израел.
Амбасадор Израела при Уједињеним нацијама Гилад Ердан критиковао је УН због њихове реакције на упозорење израелске војске.
”Одговор УН на рано упозорење Израела становницима Газе је срамота. УН су дуги низ година затварале очи пред наоружавањем Хамаса и његовом употребом цивилног становништва и цивилне инфраструктуре у Појасу Газе за убиства и складиштење његовог оружја“, рекао је Ердан.
Додао је да би било боље да се УН усредсреде на враћање заробљеника, осуду палестинске милитантне групе Хамас и подршку праву Израела да се брани.

Јордан послао први авион са хуманитарном помоћи за Газу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел упозорио 1,1 милион Палестинаца да се за 24 сата евакуишу на југ Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.