Ројтерс: Више од 1.000 људи окупило се пред сахрану Наваљног

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 12:45

Ројтерс: Више од 1.000 људи окупило се пред сахрану Наваљног

Пре почетка сахране Алексеја Наваљног, више од 1.000 људи окупило се данас код цркве Иконе Богородице, у московском округу Марино, где је тај руски опозиционар некад живео, да би се од њега опростило, јавља Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo Након верске службе, Наваљни би требало да буде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сахрањен на Борисовском гробљу.
Догађај протиче у знаку појачаног присуства полиције, преноси британска агенција. Наваљни је умро у казненој колонији 16. фебруара, након што се, како су саопштиле затворске власти, онесвестио после јутарње шетње, након чега је неуспешно реанимиран.
Он је тамо служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.
Finska: Ukrajina može da koristi oružje koje obezbedimo da gađa ciljeve na tlu Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ројтерс: Више од 1.000 људи окупило се пред сахрану Наваљног се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.