САД: Малопродаја у јулу месечно порасла за 0,7 одсто, изнад очекивања

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 07:45

САД: Малопродаја у јулу месечно порасла за 0,7 одсто, изнад очекивања

Малопродаја у САД је у јулу месечно порасла за 0,7 одсто, саопштила је данас Канцеларија за попис САД. Фото: Pixabay/Tumisu Трговина на мало у САД је забележила раст четврти месец заредом.
Овај резултат је бољи од очекиваног, пошто су тржишта прогнозирала да ће малопродаја месечно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << порасти за 0,4 одсто.
Продаја робе у категорији спорт, хоби, музички инструменти и књиге је месечно порасла за 1,5 одсто, као и у услугама везаним за храну и пиће – 1,4 одсто, у области здравља и личне неге – 0,7 одсто, у категорији грађевинског материјала и баштенске опреме – такође 0,7 одсто, као и на бензинским пумпама – 0,4 одсто.
Опала је продаја у продавницама намештаја – за 1,8 одсто, као и електронике и апарата – за 1,3 одсто.
Укупна вредност малопродаје у САД у јулу је била 696,4 милијарде долара.
Следећи извештај о малопродаји ће бити објављен 14. септембра..
Indija i UAE sklopili prvi sporazum o prodaji nafte za lokalne valute

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Малопродаја у јулу месечно порасла за 0,7 одсто, изнад очекивања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.