Јунска инфлација у Србији 0,7 одсто, међугодишња 13,7 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 13:01

Јунска инфлација у Србији 0,7 одсто, међугодишња 13,7 одсто

Цене производа и услуга личне потрошње у Србији у јуну су у односу на мај у просеку повећане за 0,7 одсто, а у поређењу са истим месецом претходне године, повећане су за 13,7 одсто, објавио је данас Републички завод за статистику (РЗС). Фото: Танјуг/Ђорђе Крстић Из РЗС су навели да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су потрошачке цене у односу на децембар у просеку повећане за 6,0 одсто.
Посматрано по главним групама производа и услуга класификованих према намени потрошње, у јуну су у односу на претходни месец повећане цене рекреације и културе за 2,5 одстго, хране и безалкохолних пића за 1,3 одсто, одеће и обуће, 1,0 одсто, услуга ресторана и хотела, 0,8 одсто.
У групама здравље и опрема за стан и текуће одржавање, забележено је поскупљење за по 0,7 одсто, код алкохолних пића и дувана, 0,4 одсто, а у транспорту, 0,2 одсто.
Пад цена је забележен код становања, воде, струје, гаса и остала горива и то за 0,3 одсто као и код комуникација за 0,1 одсто.
Rast BDP u 2023. iznosiće 2,5 odsto, a u 2024. godini 3,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јунска инфлација у Србији 0,7 одсто, међугодишња 13,7 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.