ФЕД повећао каматну стопу за 0,25 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 07:58

ФЕД повећао каматну стопу за 0,25 одсто

Централна банка САД (ФЕД) повећала је данас референтне каматне стопе за четвртину процентног поена, уз образложење да инфлација није заустављена и да њен раст и даље траје. Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig Овим повећањем на снагу је ступила највиша референтна каматна стопа коју је одредила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << америчка централна банка у последњих 16 година, преноси Ројтерс.
Данашњим повећањем каматне стопе, 11. по реду у последњих 12 заседања Савезног комитета за отворено тржиште Федералних резерви, највишег тела ове институције, одређена је референтна каматна стопа за преконоћне зајмове у распону од 5,25 до 5,50 одсто, а званична изјава о монетарној политици дата након ове одлуке оставља простор за још једно повећање, додаје Ројтерс.
„Савезни комитет за отворено тржиште Федералних резерви наставиће да процењује новопристигле информације и њихове импликације на монетарну политику“, саопштено је из ФЕД-а.
И након седнице Савезног комитета за отворено тржиште Федералних резерви одржане у јуну саопштено је да ће се пратити „долазни подаци и проучавати утицај повећања каматне стопе на привреду како би се утврдио степен нужног додатног учвршћивања монетарне политике у циљу достизања циљне стопе инфлације од два одсто“.
Američki berzanski indeksi porasli, evropski indeksi u padu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФЕД повећао каматну стопу за 0,25 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.