САД: Индекс произвођачких цена у априлу порастао за 0,2 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 16:25

САД: Индекс произвођачких цена у априлу порастао за 0,2 одсто

Индекс произвођачких цена (ППИ) је у САД у априлу порастао за 0,2 одсто у односу на претходни месец, саопштило је данас америчко Министарство рада. Фото: Pixabay Тржишта су предвиђала априлски раст ППИ-ја од 0,3 одсто.
Највише су порасле произвођачке цене у сектору услуга, велепродаји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хране и алкохола, поскупела је амбулантну нега, болничко лечење, али и сервисирање кредита.
ППИ робе је порастао за 0,2 одсто у односу на прошли месец, што је пре свега узроковано растом трошкова за бензин, од 8,4 одсто.
Индекс произвођачких цена у САД је претходно у марту опао за 0,4 одсто у односу на фебруар.
Češka vlada predstavila plan za smanjenje deficita i reformu penzija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Индекс произвођачких цена у априлу порастао за 0,2 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.