Британска привреда у првом кварталу порасла за 0,1 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 11:57

Британска привреда у првом кварталу порасла за 0,1 одсто

Британска привреда је у првом кварталу порасла за 0,1 одсто у односу на протекли период, саопштио је данас британски Национални завод за статистику. Фото: Pexels/Nataliya Vaitkevich Раст је у складу са тржишним проценама, а у протеклом кварталу је забележен истоветан раст од 0,1 одсто.
Пораст >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је забележен у сектору услуга-0,1 одсто, а у оквиру овог сектора су највише расли област информација и комуникација-1,2 одсто, као и административне услуге и услуге подршке-за 1,3 одсто.
Ојачао је и грађевински сектор-за 0,7 одсто, као и производња-за 0,5 одсто.
Забележен је пад у сектору образовања-за 0,7 одсто, у здравству-0,5 одсто, јавној администрацији и одбрани-0,7 одсто, транспорту и складиштењу-1,0 одсто.
Британски БДП је у марту порастао за 0,3 одсто у односу на исти месец прошле године.
Benzin i dizel pojeftinili za po dva dinara po litru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска привреда у првом кварталу порасла за 0,1 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.