Суд ЕУ потврдио санкције Роману Абрамовичу

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2023, 12:26

Суд ЕУ потврдио санкције Роману Абрамовичу

Суд Европске уније потврдио је данас санкције руском милијардеру Роману Абрамовичу, које су му уведене након напада Русије на Украјину. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner, File ЕУ је после напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године увела санкције многим руским званичницима и бизнисменима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << међу којима је и Абрамович, и замрзла руску имовину у вредности од стотине милијарди долара.
„Општи суд одбацује тужбу Абрамовича тако што потврђује рестриктивне мере предузете против њега“, навео је највиши суд ЕУ у пресуди, а преноси Ројтерс. Абрамович, који такође има израелско држављанство и бивши је власник фудбалског клуба Челси из Лондона, постао је један од најмоћнијих светских бизнисмена након распада Совјетског Савеза 1991. године.
Форбс процењује његову имовину на вредност на 9,2 милијарде долара.
Ukrajinci se spremaju da prvi put proslave Božić 25. decembra po novom kalendaru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд ЕУ потврдио санкције Роману Абрамовичу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.