Број бескућника у САД на рекордном нивоу

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2023, 10:55

Број бескућника у САД на рекордном нивоу

У Сједињеним Државама је забележен драматичан пораст бескућника од 12 одсто јер кирије расту, а смањено је исплаћивање помоћи након пандемије коронавируса, тако да је становање за многе Американце постало недоступно, објавили су федерални званичници. Фото: Unsplash/jannerboy62 Процена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << надлежног министарства за 2023. годину је и да је око 653.000 људи искусило бескућништво, наводи се на сајту ове организације.
Подаци показују да је број бескућника на највишим забележеним нивоима од 2007. године, када је почео да се региструје овај проблем, а савезна држава Аризона је на врху листе, наводи Фокс 10 Феникс.
Такође, подаци ХУД указују на то да је повећање броја бескућника углавном због тога што је велики број људи први пут остао без дома. Између 2021. и 2022. године, број људи који су постали нови бескућници повећао се за 25 одсто, иако се број људи који су нашли дом повећао на осам одсто, преноси Танјуг.
Скоро четвртина људи који су без дома старији су од 54 године.
Ponovo odloženo glasanje Saveta bezbednosti UN o Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Број бескућника у САД на рекордном нивоу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.