Гувернер Тексаса потписао закон о мигрантима који илегално прелазе границу

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Dec.2023, 09:51

Гувернер Тексаса потписао закон о мигрантима који илегално прелазе границу

Гувернер Тексаса Грег Абот потписао је закон којим се органима те америчке савезне државе омогућава да хапсе људе осумњичене да су илегално прешли границу између САД и Мексика. Фото: Unsplash/aviwerde Тиме су локалним службеницима дата овлашћења која су дуго имали само органи федералне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << владе, преноси Ројтерс.
Закон, познат као СБ 4, ступиће на снагу у марту и њиме ће бити уведено ново дело у вези са илегалним уласком у Тексас, са казном у распону од 180 дана до 20 година затвора.
Поред тога, Абот је потписао закон којим ће бити обезбеђено 1,5 милијарди долара за, између осталог, изградњу зида на граници са Мексиком. Републикански гувернер је крајем новембра потписао закон о повећању казни за кријумчарење људи, преноси Танјуг.
Рекордан број миграната је ухваћен у преласку границе између САД и Мексика откако је Џозеф Бајден преузео дужност председника САД 2021. године.
Абот и други републиканци за то криве управо Бајдена због одустајања од рестриктивне политике бившег председника Доналда Трампа.
Kina: nezavisnost Tajvana značiće objavu rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гувернер Тексаса потписао закон о мигрантима који илегално прелазе границу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.