Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Dec.2023, 09:00

Ових пет вечерњих навика могу да вам помогну да брже изгубите килограме

Чак и ако немате проблема с избором здравих намирница током дана, време пре спавање може да доведе до промене плана, односно, можете да унесете више калорија него што сте планирали. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Дијететичар Ерин Палински Вејд истиче да преједање у вечерњим сатима можете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да избегнете уз неколико једноставних савета.
Једите вечеру, а не грицкалице Уколико осећате глад у вечерњим сатима, радије бирајте конкретан оброк који ће вас заситити него неке грицкалице које немају богату нутритивну вредност. Без обзира на то, да ли се радило о истом уносу калорија, грицкалице и нездрави оброци могу довести до великог скока или пада шећера у крви.
Једите раније Према студији из 2020. године објављеној у „‌Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism‌“ показало је да особе које вечерају у 18 сати сагоре 10 одсто више масти у поређењу с онима који су вечерали у 22 сата. Ипак, ако сте спречени да вечерате у 18, пожељно је да ваш последњи оброк буде барем два до три сата пре одласка у кревет.
Смањите своју вечеру Ако је вечера обично ваш највећи оброк у дану, а доручак најмањи, покушајте то да промените. Метаболизам ради знатно вишом брзином ујутро, а као резултат тога, изгубићете више калорија из обилног доручка него из обилне вечере.
Фокусирајте се на оброк Нека време вечере буде посебан догађај без додатних задатака. Исхрана уз ометања као што су ТВ или телефон отежава праћење знакова глади и ситости, што може довести до тога да једете брже и уносите калорије које вам заправо нису потребне.
Одредите време за спавање и држите се тог распореда Спавање и тежина уско су повезани. Према студији из 2019. године објављеној у „International Journal of Obesity‌“, међу одраслим особама с прекомерном телесном тежином које су покушавале да изгубе килограме током једне године, они који су редовно спавали седам до девет сати дневно изгубили су више тежине од оних који су обично спавали шест сати или мање.
Virusnu prehladu moramo odležati minimum sedam dana: U suprotnom mogu nastati komplikacije i teža oboljenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ових пет вечерњих навика могу да вам помогну да брже изгубите килограме се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.