Савет безбедности УН одложио гласање о резолуцији којом се позива на одрживо примирје у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Dec.2023, 08:45

Савет безбедности УН одложио гласање о резолуцији којом се позива на одрживо примирје у Гази

Савет безбедности Уједињених нација одложио је гласање о нацрту резолуције којом се позива на „одрживи прекид ватре“ у Појасу Газе како би се дало више времена да се одговори на примедбе Сједињених Америчких Држава. Фото: Танјуг/Зоран Чолић
Гласање о нацрту резолуције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << требало је да буде одржано у у понедељак, међутим амерички представник је рекао да САД не могу да подрже позив на примирје, али да би могле да прихвате привремени прекид ватре, преноси Гардијан.
Представници арапских земаља, које су саставиле нацрт резолуције, рекли су да су „охрабрени“ приступом Вашингтона који сугерише да Сједињене Државе покушавају да пронађу формулацију коју би могле да подрже, а не да једноставно ставе вето на резолуцију, што су у више наврата већ учиниле.
Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је 12. децембра резолуцију са 153 гласова за, 10 против и 23 уздржана, којом се позива на хитан прекид ватре у Гази.
Стални чланови СБ УН, међу којима су и САД, немају право вета у Генералној скупштини УН.

Анкета: Палестинци подржавају напад Хамаса на Израел, подршка групи расте

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савет безбедности УН одложио гласање о резолуцији којом се позива на одрживо примирје у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.