Лавров: САД тврде да ће Русија напасти НАТО након победе у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Dec.2023, 17:34

Лавров: САД тврде да ће Русија напасти НАТО након победе у Украјини

Тврдње америчког председника Џозефа Бајдена и шефа Пентагона Лојда Остина да ће Русија наводно циљати мете НАТО одмах након победе у Украјини показују „очајну“ позицију у којој се налазе, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Press Service via AP „То су чисте глупости, нарочито Бајденова изјава како се САД морају борити до последњег Украјинца јер, наводно знају да ће (руски председник Владимир) Путин одмах након победе у Украјини напасти балтичке земље, Финску и друге чланице НАТО“, истакао је Лавров за Канал 1.
Лавров је додао да Запад схвата узалудност покушаја да се Москва уништи као независни играч на међународној сцени, преноси ТАСС. „Многи су били уверени да што је економска основа јача, шира и разноврснија, то су мање шансе за односе Русије са Западом, односно да ће (..) икад ући у конфликт. Међутим, Запад није оклевао у покушају да оствари свој главни циљ, који је сада потпуно јасан- да уништи Русију као независног играча на међународној сцени“, истакао је шеф руске дипломатије.
Лавров је нагласио да Запад сада схвата узалудну природу овог циља, али да то не може бити директно речено услед ризика да њихови лидери „изгубе образ и углед“ у очима гласача, пише ТАСС.
Nemačka: Protest farmera zbog plana vlade da smanji poreske olakšice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: САД тврде да ће Русија напасти НАТО након победе у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.