Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Dec.2023, 10:01

Нисте ни свесни колики су спас код најгорих кућних послова, а сваког дана их употребљавате

Имају своју основну примену, али у домаћинству их можете користити за разне практичне ствари. Фото: Pexels/Tima Miroshnichenko Направљене су да се „изборе“ с тврдом водом, мрљама и масноћом из хране, али знате ли шта све можете очистити само једном таблетом за машинско прање судова? Уколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не знате – време је да сазнате.
Рерна Увек је тешко очистити остатке хране, нарочито ако се ради о унутрашњости ваше рерне. Употребите таблету за машину за судове умочену у топлу воду како бисте с лакоћом изрибали стакло и врата рерне и вратили јој стари сјај.
Шерпе и суђе На исти начин на који делује на вратима ваше рерне, таблета за машинско прање судова с лакоћом чисти загореле тигање и шерпе.
Мрље од кафе и чаја Ако се кафа може употребити за бојење текстила, верујте да ће урадити исто великом броју шољица ако их одмах не исперете. Мрље може бити тешко уклонити и може се чинити да су ту да остану, али све што је потребно је топла вода (напуните посуду до 3/4) и таблета за машинско прање судова. Након сат времена требало би да можете да исперете све мрље врућом водом. Испробајте овај практични трик и с вазама за цвеће, бокалима и флашама!
Канта за смеће Канте за смеће су нам огавне, али не би требало да буду. Уколико одмах обришете остатке хране који се пролију по поклопцу или нађу пут до дна, канту ћете одржавати релативно чистом, али добро је дубински је очистити барем два пута годишње. Најлакши начин да то учините? Напуните канту што је више могуће топлом водом и убаците таблету за прање судова унутра. Причекајте да се отопи, затим оставите да одстоји сат времена пре испирања врућом водом.
Судопера Невероватно је како брзо дно ваше судопере може почети да изгледа прљаво. Огреботине од шерпи и тигања и промена боје од тамних течности могу учинити да чак и најчистија судопера изгледа прљаво. Само пустите мало топле воде у судоперу и трљајте таблету за машинско прање судова по судопери. Након тога изгледаће сјајно и ново, и само исперите топлом водом.
Тоалет Кад дође време да се позабавите купатилом, почните тако што ћете бацити таблету за машинско прање судова у шољу. Затим очистите умиваоник, подове и туш, а оставите за крај. На тај ће начин таблета имати времена да се мало отопи и рибање шоље би требало да буде једноставније него икад. Такође можете користити таблете за чишћење мрља које је оставила тврда вода.
Da li je upotreba zamrznutog povrća samo loša zamena za sveže povrće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нисте ни свесни колики су спас код најгорих кућних послова, а сваког дана их употребљавате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.