Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Dec.2023, 14:11

Доктори једногласни: Ово је најбољи напитак за побољшање имунитета и прва помоћ у губитку тежине

Снажан имуни систем и одржавање здраве тежине су основни аспекти општег благостања. Замршена веза између имунитета и губитка тежине често укључује факторе као што су запаљење и оксидативни стрес. Антиинфламаторна пића, богата антиоксидансима, појавила су се као моћни савезници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у подршци имунитету и контроли тежине. Фото: Pexels/Denys Gromov Сок од шаргарепе и ђумбира истиче се као моћан еликсир који може значајно допринети и јачању имунитета, али и губитку тежине. Препуна антиоксиданса, ова живахна мешавина добијена од шаргарепе и ђумбира пружа хранљиви подстицај који подржава одбрану тела од болести и упала.
Осим основне верзије рецепта која укључује у соковнику исцеђене шаргарепу и ђумбир, постоје и верзије с додатком цитруса (лимуна и поморанџе) и јабуке, који такође доприносе јачању имунитета.
Добробити шаргарепе Шатгарепа не само да поправља вид и да је антиканцерогена, кожу чини младом и здравом. Такође, добра је за срце, зубе и десни, чисти тело и штити од срчаног удара.
Лековити корен ђумбира „Ђумбир садржи биоактивна једињења као што је гингерол, за који се показало да смањују упалу и побољшавају имуни одговор. Шаргарепа и ђумбир су такође пуни витамина и минерала, посебно витамина Ц и А. Витамин Ц је посебно познат по јачању имунитета. својства и способност да подрже одбрану тела од инфекција“, додаје Грин.
Ђумбир ублажава желудачне тегобе и надутост, стимулише секрецију мукуса, ублажава кашаљ и олакшава бол у грлу. Посједује антибактеријска, антигљивична и антитоксична својства и због чега се користи као превенција грипа и прехладе.
Он такође има антихистаминско деловање и због тога се користи код алергија, има противупална својства због којих се користи код лијечења реуматоидног артритиса, остеоартритиса и других болести мишићно коштаног и везивног ткива. Хемијски састојци које садржи ђумбир су корисни у спречавању процеса биосинтеза простагландина, који је одговоран за настанак упале.
Da li znate koje su tačno koristi koje naše telo i um dobijaju od niskih temperatura?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Доктори једногласни: Ово је најбољи напитак за побољшање имунитета и прва помоћ у губитку тежине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.