Папа Фрања позива на обавезујући глобални споразум о вештачкој интелигенцији

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 15:20

Папа Фрања позива на обавезујући глобални споразум о вештачкој интелигенцији

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања позвао је данас на правно обавезујући међународни уговор за регулисање вештачке интелигенције. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregorio Borgia Папа је, у поруци под називом „Вештачка интелигенција и мир“, а поводом Светског дана мира Римокатоличке цркве, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који се обележава 1. јануара, навео да глобална размера вештачке интелигенције јасно показује да, поред одговорности суверених држава да интерно регулишу њену употребу, међународне организације могу да играју улогу у постизању мултилатералних споразума за координисање њене примене и сповођења.
„Позивам глобалну заједницу да ради заједно како би био усвојен међународни споразум који регулише развој и коришћење вештачке интелигенције“, рекао је поглавар римокатоличке цркве. Папа, који често критикује индустрију наоружања, упозорио је на коришћење вештачке интелигенције у производњи оружја и додао да истраживања нових технологија у области такозваног смртоносног аутономног система оружја доказују да постоји разлог за „велику забринутост“.
Tramp ne podržava izdvajanje sredstava SAD za Zeleni klimatski fond

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања позива на обавезујући глобални споразум о вештачкој интелигенцији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.