Анкета: Палестинци подржавају напад Хамаса на Израел, подршка групи расте

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 14:46

Анкета: Палестинци подржавају напад Хамаса на Израел, подршка групи расте

Палестински центар за политичко анкетирање и истраживање (ПЦПСР) објавио је резултате анкете према којима готово три од четири Палестинца верују да је напад палестинске милитантне групе Хамас на Израел 7. октобра оправдан. Palestinians transport a captured Israeli civilian, center, from Kfar Azza kibbutz into the >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Gaza Strip on Saturday, Oct. 7, 2023. The militant Hamas rulers of the Gaza Strip carried out an unprecedented, multi-front attack on Israel at daybreak Saturday, firing thousands of rockets as dozens of Hamas fighters infiltrated the heavily fortified border in several locations by air, land, and sea and catching the country off-guard on a major holiday. (AP Photo) Резултати анкете показују и да је подршка Хамасу порасла и у Појасу Газе и на Западној обали, преноси Ројтерс.
Агенција наводи да је 72 одсто испитаника изјавило да је потез Хамаса 7. октобра био „исправан“, а да 22 одсто сматра напад „погрешним“, док се остали нису изјаснили.
Резултати анкете показују и да је, у поређењу са анкетама пре почетка рата Израела и Хамаса, подршка Хамасу значајно порасла у Гази, а да је сада три пута већа на Западној Обали. Резултати анкете показали су и да 52 одсто становника Појаса Газе и 85 одсто Палестинаца на Западној Обали, односно укупно 72 одсто испитаника, одобрава улогу Хамаса у рату.
Истраживање ПЦРСП такође је показало да 44 одсто становника Газе каже да има довољно воде и хране за један до два дана, док је 56 одсто њих рекло супротно. Готово две трећине становника Газе, њих 64 одсто, рекло да да је члан њихове породице убијен или рањен током сукоба.
SZO: Zabranite vejpove, primena kontrole slične onom koje važe za duvan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Анкета: Палестинци подржавају напад Хамаса на Израел, подршка групи расте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.