Путин: Главни задатак јачање суверенитета Русије, крај сукоба с испуњењем циљева

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 13:26

Путин: Главни задатак јачање суверенитета Русије, крај сукоба с испуњењем циљева

Постојање Русије без суверенитета је немогуће, главни задатак је његово јачање, безбедност граница и обезбеђивање права и слобода грађана, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на годишњој конференцији за медије. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool „За државу као >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је Русија, постојање, једноставно постојање наше земље, без суверенитета је немогуће. То једноставно неће постојати. Бар у облику у којој постоји данас и у којој је постојала хиљаду година“, рекао је Путин сумирајући годину.
Он је навео да се то односи на јачање спољног суверенитета, односно јачање одбрамбених способности земље и спољне безбедности, затим на јачање јавног суверенитета, односно безусловно обезбеђење права и слобода грађана и развој политичког система, као и на осигурање безбедности и суверенитета у економској и технолошкој сфери, преноси РИА Новости.
На питање када ће наступити мир, Путин је истакао да ц́е сукоб у Украјини бити завршен кад циљеви буду испуњени.
„Говоримо о неутралном статусу Украјине, денацификацији и демилитаризацији. У Кијеву су тврдили да тамо нема нациста, али када шеф кијевске администрације аплаудира бившем СС војнику, није ли то знак нацификације“, поставио је Путин питање. Када је реч о демилитаризацији, рекао је да Украјина добија доста наоружања, које ц́е, како је навео, ускоро почети да понестаје.
„Испоручили су Кијеву све што су западне земље обец́але да ц́е испоручити, па чак и више. Међутим, руска војска наставља да успешно уништава ово оружје“, нагласио је Путин. За Путинову годишњу конференцију за медије и директну линију, које су ове године спојене, стигло је више од милион и по питања, а грађане Русије највише интересује руска „специјална војна операција“ у Украјини, ситуација на међународном плану, али и медицина и образовање, наводи РИА Новости.
SZO: Zabranite vejpove, primena kontrole slične onom koje važe za duvan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Главни задатак јачање суверенитета Русије, крај сукоба с испуњењем циљева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.