РХМЗ упозорава на велику количину падавина, наранџасти метео-аларм

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 12:56

РХМЗ упозорава на велику количину падавина, наранџасти метео-аларм

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је на велику количину падавина данас и нове снежне падавине у ноћи између петка и суботе и у суботу. Фото: Танјуг/Сава Радовановић У Србији ће данас бити облачно и хладније са кишом, а на југозападу, југу и југоистоку и са већом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << количином падавина од 20 до 40 мм за 12 сати.
Наранџати метео-аларм, који означава опасно време, данас је на снази у југоисточној и југозападној Србији, као и на Косову и Метохији.
Сутра ће у брдско-планинским пределима на југозападу, југу, југоистоку и истоку Србије падаће снег, који се крајем дана и током ноћи са падом температуре очекује понегде и у нижим пределима.
Слаб снег ће падати у овим пределима и у суботу ујутру и пре подне, па ће у нижим пределима доћи до формирања, а у брдско планинским пределима формирања и повећања висине снежног покривача.
У вишим пределима се до суботе очекује укупно од 10 до 20 цм снега, локално и више, а у нижим око 5 цм.
Orban i Brnabić: Odlični politički i ekonomski odnosi Mađarske i Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак РХМЗ упозорава на велику количину падавина, наранџасти метео-аларм се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.