САД обориле летелицу лансирану из подручја под контролом Хута

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 10:22

САД обориле летелицу лансирану из подручја под контролом Хута

Сједињене америчке државе обориле су летелицу лансирану из области под контролом јеменских Хута после позива за помоћ са танкера који је под заставом Маршалских острва пловио јужним делом Црвеног мора, саопштила је данас америчка Централна команда (ЦЕНТЦОМ). Фото: Wikimedia Commons/USCapitol Разарач >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << америчке морнарице Масон оборио је беспилотну летелицу лансирану из подручја под контролом Хута након што су припадници те групе напали комерцијални брод, наведено је у саопштењу на друштвеној мрежи X.
Неколико пројектила који су испаљени из подручја Јемена промашило је брод који је наставио да плови, преноси Ројтерс.
ЦЕНТЦОМ наводи да није било пријава о повређенима међу особљем брода, као ни оштећења на самом пловилу.
Ово је последњи у низу инцидената у којима су Хути, група са седиштем на северу Јемена, гађали бродове који су, како тврде, у власништву Израела или плове ка њему.
Predstavnički dom formalno odobrio istragu o opozivu predsednika Bajdena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД обориле летелицу лансирану из подручја под контролом Хута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.