Сто патријаршијских стипендија за ученике и студенте са КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 10:14

Сто патријаршијских стипендија за ученике и студенте са КиМ

Патријарх Порфирије, главни старатељ Задужбине Симе А. Игуманова, саопштио је јуче да су утврђени резултати конкурса за доделу стипендија ученицима и студентима са Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Одабрано је 100 младих из Косовске Каменице, Шилова, Приштине, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Лепосавића, Ораховца, Гораждевца, Гњилана, Пећи, Звечана, Пасјана, Ранилуга и других места на КиМ, који ће примати ову стипендију до августа 2024. године.
Конкурс је трајао од 25. октобра до 1. новембра ове године, а патријарх је одредио да укупан фонд износи 14.400.000 динара, пренела је информативна служба Српске православне цркве.
Конкурсна комисија утврдила је да од укупно 548 пријављених кандидата 89 није доставило одговарајућу и потпуну документацију, а потом, темељно проучивши пристигле пријаве, утврдила коначан списак добитника стипендије.
Orban i Brnabić: Odlični politički i ekonomski odnosi Mađarske i Srbije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сто патријаршијских стипендија за ученике и студенте са КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.