Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2023, 08:56

Не бацајте воду у којој се кувао пиринач, јер је мелем за вашу косу

Ово није нови трик, јер га жене на Далеком истоку одавно примењују, али је у последње време веома популаран на друштвеним мрежама. Фото: Pexels/Pixabay Испирање косе и лица пиринчаном водом један је од највећих трендова на друштвеним мрежама у последње време. Девојке и жене показују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лепо, сјајно и неговано лице, а све приписују води у којој се натапао бели пиринач. Ипак, ова пракса је нови тренд на западу, али на Далеком истоку жене овако нешто раде пуно дуже.
Према подацима објављеним у Journal of Cosmetic Chemists, јапанске дворске даме из периода Хеиан (између 794. и 1185. године) наводно су свакодневно косу испирале пиринчаном водицом под називом Yu-Su-Ru.
Реч је о трику који се вековима користи у Индији, Кини, Кореји и Јапану.
Пиринчану воду је најбоље нанети пре прања и оставити да одстоји око пола сата.
И вода у којој сте опрали пиринач се може користити, али нећете добити све што можете из ње, јер се права пиринчана водица припрема на овај начин: искувавајте пиринач у нешто више воде него што бисте то радили да само кувате пиринач за оброк.
Вода припремљена на овај начин је права пиринчана водица. Оставите је да се охлади и њом можете опрати и косу и лице.
Povrće koje je toliko zdravo, a ne jedemo ga dovoljno!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не бацајте воду у којој се кувао пиринач, јер је мелем за вашу косу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.