Вучић: Преговарамо за долазак великог инвеститора са запада у Врање

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2023, 20:52

Вучић: Преговарамо за долазак великог инвеститора са запада у Врање

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас, на предизборном скупу напредњака у Врању, да се преговара за долазак велике западне инвестиције у Врање, вредне више од 100 милиона евра.  Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић „Надам се да ћемо успешно завршити преговоре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за једну велику западну инвестицију од преко 100 милиона евра у Врање, за више од 1.500 људи које треба да запосле. Питали су за место где, а ми смо рекли Врање, Врање, Врање и даћемо додатне субвенције. Само дођите у Врање да можемо да запослимо људе, да могу да нам остану на југу Србије“, рекао је Вучић.
Хоћемо да оснажимо цео југ Србије и Пчински и Јабланички, Пиротски, Нишавски и Топлички округ, поручио је Вучић.
Рекао је да на југу Србије људи треба да живе једнако добро као што живе у Београду и Новом Саду“.
Поручио је да ће држава помоћи и Јумку и Симпу.
„Таман када мислите да сте решили проблем у Јумку, искрсне проблем у Симпу. Али нећемо оставити ни Јумко ни Симпо. Имаће будућност и Јумко и Симпо“, нагласио је Вучић. Захвалио је посебно кошаркашу Перу Антићу што је дошао на скуп напредњака да их подржи.
„Перо је човек који никада са мегдана није побегао, никада се није стидео своје земље и народа. И његова подршка нам пуно значи“, истакао је Вучић.
Такође, навео је да грађани 17. децембра доносе веома важну одлуку, јер бирају своју, али и будућност своје деце, као и својих родитеља.
Такве одлуке се не доносе на пречац, не зато што вам се допало шта је неко рекао гласно или викнуо, већ се доносе на основу дела, одговорности, посвећености и озбиљности.
„То је као када бисте одлучивали коме да оставите своје дете на чување, оном које гласнији или ономе ко је одговорнији и ко ће да води рачуна о вашем детету. Сигурно да бисте оставили дете овом другом“, рекао је Вучић.  Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Победићемо убедљивије него икада и победићемо их зато што немају никакву политику, поручио је вечерас Вучић.
„Ови наши политичари су се ујединили, кажу, срушићемо Вучића. Није мене тешко срушити. Тешко је да нешто изградите. 12 година сте били на власти, па нам ништа нисте оставили, ништа нисте изградили. Катанчили сте фабрике, отпуштали људе, уништавали земљу. Лако је да срушите. Али они су мислили ми ћемо да се уплашимо, да побегнемо сами од себе. И зато ћемо да их победимо, победићемо убедљивије него икада“, рекао је Вучић.
Он је навео да су остали политичари када су их питали у дебатама о националним питањима говорили само о томе како да сруше Вучића.
„Дошао онај Јовановић који је постао прави потрчко Драгана Ђиласа. Питају га шта мислите ви о Косову и Метохији. Не мислим ја ништа. И да мислим, није ни важно. Ми смо се овде скупили да оборимо Александра Вучића. Питају овог из Г17+, а шта ви мислите? Он каже, па важна је та тема, али нећемо вечерас о томе да говоримо…“, рекао је Вучић.
Када су их питали о санкцијама Русији, одговор је, каже, исти. Треће питање, шта је то што ћете да радите и да градите? Па да срушимо Вучића, па ћемо ваљда опет по старом принципу све у свој џеп да опљачкамо као што су радили од 2000. до 2012. када је народ сиромашио, а они су се богатили и они сами пријављивали 619 милиона евра. Па вас питам, а ко је то од вас зарадио овде 619 милиона евра? А ви сте глупи, ми смо глупи, само је он паметан и само су они паметни“, рекао је Вучић.
Поручио је да им неће дати да униште земљу да би они били богатији.
„Почели су кампању и целу кампању воде само језиком мржње. Ништа друго ни не говоре, ништа друго ни не знају. Сећате се на почетку да су рекли како имам скупоцени сат, а ја сам имао сат на руци који ми је поклонио Милош Земан. Некадашњи чешки председник. Данас сам ставио неки сат који се жути.
Знам ја, они одмах од себе полазећи мисле да је неки много скуп сат. А ово је руска ракета мог оца, тек толико да знају, па да се опет не залете, несрећници и лажови“, рекао је Вучић.
Рекао је да је поносан на чињеницу што је био и јесте председник слободне, независне и слободарске Србије у којој одлучује само народ и грађани Србије, а не амбасадори или стране силе. Навео и да ће просечна плата у Србији до краја мандата владе бити 1.400 евра, а просечна пензија до 650 евра.
Вучић је указао и на резултате, подсетивши на ауто-пут кроз Грделичку клисуру, те додао да ће гледати да се оснажи фабрика Јумко и оснажи Симпо.
„Другу фазу ускоро завршавамо у Врањској болници, онда идемо на дечје одељење да урадимо, потребно је готово четири милиона евра, да и то урадимо да бисмо могли да гарантујемо бољу здравствену заштиту и негу за нашу децу. Стигао је мамограф у Владичин Хан, нови дигитални мамограф и срамота је било да га није било. Срамота је било да улажемо новац, огроман новац у аутопут, а да наше жене из Владичиног Хана не могу у своје место да дођу да провере да ли имају неку болест, да ли морају да се лече раније или не“, рекао је Вучић.
Овако ће, каже, на време да открију све, моћи ће да живе дуже, да брину и о својим родитељима, да брину о нашој деци.
Vučević: 17. decembra izbor jasan – Aleksandar Vučić ili Dragan Đilas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Преговарамо за долазак великог инвеститора са запада у Врање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.