Кина поздравила напоре Гутереша да посредује у примирју у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2023, 20:36

Кина поздравила напоре Гутереша да посредује у примирју у Гази

Кина поздравља напоре генералног секретара УН Антонија Гутереша да посредује у примирју у региону Блиског истока, изјавио је данас портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин. Фото: Танјуг/AP Photo/Craig Ruttle „Тренутна рунда израелско-палестинског сукоба довела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је до озбиљне хуманитарне катастрофе. Позив генералног секретара Гутереша одражава снажну забринутост међународне заједнице у вези са тешком ситуацијом у Гази“, рекао је Ванг на конференцији за медије.
Према његовим речима, Пекинг ц́е наставити да јача координацију са свим укљученим странама и игра конструктивну улогу у смањењу тензија на Блиском истоку.
Ванг је додао да Савет безбедности Уједињених нација треба да саслуша претходно изнета мишљења у име међународне заједнице и да благовремено предузме кораке у циљу заустављања борби, заштите цивила и ублажавања хуманитарне ситуације, преноси ТАСС.
Гутереш је раније ове седмице изјавио да се мора успоставити хуманитарни прекид ватре како би се спасили животи и безбедно испоручила благовремена хуманитарна помоц́.
Како је саопштено из канцеларије генералног секретара, Гутереш је послао писмо председавајуц́ем Савета безбедности УН позивајуц́и се на члан 99, који каже да генерални секретар може „предложити Савету безбедности било које питање које по његовом мишљењу може угрозити одржавање међународног мира и безбедности“.
Odloženo glasanje u Savetu bezbednosti UN o prekidu vatre u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина поздравила напоре Гутереша да посредује у примирју у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.