Ердоган: Турска је спремна да преузме одговорност да спречи даље крвопролиће

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2023, 17:47

Ердоган: Турска је спремна да преузме одговорност да спречи даље крвопролиће

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је Турска спремна да преузме одговорност да спречи даље крвопролиће и разарања Појасу Газе. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber „Турска је спремна да преузме одговорност за спречавање даљег крвопролића, разарања и суза. Данас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << схватамо да међународне организације одговорне за обезбеђивање глобалног мира и безбедности немају способност за решавање проблема“, рекао је Ердоган.
Он је упозорио да невини људи плаћају за трајни мир, а не, како је навео, „западњаци који доливају уље на ватру“, преноси агенција Анадолија.
„Више од 70 представника медија је страдало у Гази. Где је свет, где су познате светске медијске организације? Зашто не говоре? Глобални медијски картели покушавају да превиде бруталност у Гази и легитимишу масакр новинара под изговором борбе против Хамаса“, додао је он.
Према његовим речима, новинари у Гази се убијају сваки дан, али ниједна од институција које говоре о слободи штампе годинама, нису се огласиле.
„Израел, који није могао да сломи одлучност народа Газе да се одупре упркос свом варварству, такође губи пропагандни рат у медијима“, рекао је Ердоган. Истовремено, он је честитао турским медијима, као што су ТРТ, агенција Анадолија и други, на отварању виталног комуникацијског коридора од Газе до остатка света преузимањем свих врста ризика.
„Као што је (председнику Србије Слободану) Милошевићу суђено и осуђен је, верујем да ће и (израелском премијеру Бењамину) Нетанијахуу и његовим хајдуцима бити суђено на исти начин и да ће на крају бити осуђени у суду правде у Хагу“, додао је он.
Ердоган је закључио, да ако међународна заједнице не може да спречи окрутност Израела, нико се нигде у свету неће осећати безбедно.
SB UN danas glasa o nacrtu rezolucije kojom se zahteva prekid vatre u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Турска је спремна да преузме одговорност да спречи даље крвопролиће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.