Путин: Нико не жели сукоб Русије и НАТО, али спремни смо

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 09:48

Путин: Нико не жели сукоб Русије и НАТО, али спремни смо

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да нико не жели сукоб Русије и НАТО. Али, ако то неко пожели, ми смо спремни, поручио је он. Фото: Танјуг/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP „Ми смо увек спремни за сваки сценарио. Али, то нико не жели. И на иницијативу Америке ми смо својевремено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << створили посебан мехаанизам за спречавање таквих сукоба. Команданти одређених наших јединица имају могућност да директно комуницирају и да се консултују о свакој кризној ситуацији. Нико не жели никакав сукоб, али ако пожели, ми смо спремни”, истакао је Путин у разговору с новинарима по окончању самита „Русија-Африка”.
Говорећи о ситуацији у зони специјалне операције у Украјини, Путин је рекао да драстичних промена нема и да Кијев врши ротације људства:
„Руске снаге заузимају тачке које су им потребне, на једном делу су већ напредовале 15 километара дуж фронта и четири километра по дубини. Раде то да би побољшали своје позиције, заузимају коте, стварају нова упоришта. Делују поуздано”, нагласио је руски председник.
У неким областима не само да одбијају нападе противника него прелазе и у офанзиву.Украјина, рекао је он, трпи велике губитке у живој сили, техници, али има и неких промена у тактици – чувају технику, довозећи људе до линије фронта и потом одлазећи.
Прецизирао је да су од 4. јуна Украјинци изгубили 415 тенкова,а да су руске снаге укупно уништиле више од 1.300 оклопних возила разних типова од чега су две трећине западне производње.
Додао је да је после састанка о Украјини разговарао са командантима у зони операције. Напоменуо је да руковођење војском није његов посао и да не добија непрекидно извештаје, али да у току дана неколико пута контактира са Министарством одбране и конкретним јединицама.
Putin sa brojnom delegacijom doputovao u UAE, sastanak sa Al Nahjanom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Нико не жели сукоб Русије и НАТО, али спремни смо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.