Данас се пушта у саобраћај део Моравског коридора од Макрешана до Кошева

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 09:35

Данас се пушта у саобраћај део Моравског коридора од Макрешана до Кошева

Деоница Моравског коридора од Макрешана до Кошева у дужини од 10,9 километара биће данас пуштена у саобраћај. Фото: Printscreen/Pink TV Део Моравског коридора између Појата и Макрешана дужине 16,7 километара отворен је у априлу, тако да ће данас од 15 сати у саобраћају бити 27,6 километара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Моравског коридора.Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је раније рекао да ће Крушевац тако бити прикључен на мрежу брзих саобраћајница и аутопутева.
Весић је рекао за Танјуг да су постављене наплатне рампе, и да се на предлог председника Србије Александра Вучића, до 1. јануара 2024. године коришћење овог дела аутопута неће наплаћивати.
„Сада се од Београда до Појата плаћа 720 динара за путнички аутомобил. Од 1. јануара од Београда до Кошева ће се плаћати 840 динара, а од Београда до Крушевца (Запад) ће се плаћати 810 динара“, рекао је Весић.
Такође, од Београда до Ћићевца наплаћиваће се 740 динара, док ће цена путарине од Београда до Крушевца (Исток) износити 800 динара.
Он је истакао да је веома задовољан извођачима и да је захвалан свима који раде на Моравском коридору, јер су отклонили још један задатак да на Крушевац до краја ове године буде прикључен аутопут.
„Њих следеће године чекају два тешка задатка. Завршетак аутопута од Прељине до Адрана, то је на другој страни аутопута. То значи да ће и Краљево бити прикључено до краја следеће године на аутопут као други велики град на Моравском коридору“, рекао је Весић.
Он очекује да до краја следеће године и Врњачка бања, Трстеник и Краљево буду прикључени на мрежу аутопутева.
„До 2025. године остаје део од Врњачке бање до Адрана и тада ће комплетан Моравски коридор, чија је дужина 112 км, где живе око 500.000 људи, бити повезан, што значи везу између два наша аутопута, Милош Велики односно бивше петље Прељина и аутопута Београд-Ниш“, рекао је Весић.
Sneg na putevima na području Ivanjice, Novog Pazara i Zaječara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас се пушта у саобраћај део Моравског коридора од Макрешана до Кошева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.