Брза пруга и „Осмех Војводине“ већ развијају север Србије, а радови још нису ни готови – проток саобраћаја и робе биће све бржи, а гужве св

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 09:29

Брза пруга и „Осмех Војводине“ већ развијају север Србије, а радови још нису ни готови – проток саобраћаја и робе биће све бржи, а гужве св

Капитални пројекат изградње брзе пруге Нови Сад-Суботица већ је почео значајно да доприноси развоју северног дела Србије, а велики значај за становнике појединих места имаће и реализација пројекта „Осмех Војводине“, на којој радови почињу 13. децембра. Фото: Илустрација Наиме, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << развојем железнице која од Новог Сада пролази кроз Кисач, Танкосићево, Степановићево, Змајево, Врбас, Мали Иђош, Бачку Тополу, Нови Жедник и Суботицу, развијају се и сва наведена места, како економски, тако и инфраструктурно.
Пролазак брзе пруге кроз мања и мање позната места као што је Нови Жедник захтева и побољшање саобраћајних приступа тим локацијама.
Такође, долазак радника из Кине и Азербејџана подигао је стандард у местима као што је Врбас. Прилив становништва „оживео“ је угоститељске објекте, а исто тако порасла је потражња за становима и кућама, које је пре тога у овим местима било готово неисплативо издавати.
Суботица, коју иначе краси близина Мађарској и ЕУ, брзом пругом до Будимпеште биће ближа комшијама него икада раније.
Подсећамо, према речима министра Весића, возови се неће заустављати на граничном прелазу, већ ће сав административни посао бити регулисан на железничким станицама.
Сва ова места, Нови Сад, па и остатак Србије, брзом пругом доживеће и економско-трговински „бум“, јер ће до Будимпеште брзом пругом ићи и теретни возови, чије ће време путовања бити значајно скраћено. Фото: Танјуг Теретни возови до престонице Мађарске путују чак 49 часова, а након изградње брзе пруге њихов пут трајаће свега 30 часова, што је разлика од скоро читав дан.
Побољшањем железнице аутомобилски саобраћај ће се убрзати, јер је уместо досадашњих пружних прелаза укрштање железнице са путевима на скоро свим местима регулисано изградњом подвожњака, надвожњака, вијадукта и сличних решења.
Економском развоју севера Србије допринеће и „Осмех Војводине“, који ће повезати Сомбор и Кикинду (границе са Мађарском и Румунијом). Фото: PrtSc/НС уживо/ЈП Завод за урбанизам Војводине/ППППН Од Новог Сада до Сомбора моћи ћете за око сат времена уместо досадашњих више од сат и по, пут до Кикинде биће скраћен за око двадесетак минута, а Сомбор и Кикинда сада ће бити удаљени само 90 минута вожње новом саобраћајницом.
Приступи брзој саобраћајници приближиће и Кулу, Врбас, Србобран и Бечеј, као и сва мања места у њиховим близинама, а исто тако помоћи ширењу индустријских зона у овим местима.
Повезивање Сомбора, Кикинде и свих места између са ауто-путем Е-75 значи и повезивање са економским центрима у Србији, али иностранству.
U toku rekonstrukcija najduže ulice u Srbiji, Novosadska ulica u Temerinu dobija novi asfalt (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брза пруга и „Осмех Војводине“ већ развијају север Србије, а радови још нису ни готови – проток саобраћаја и робе биће све бржи, а гужве све мање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.